Naslovna Контакт Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba
Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks


Antiimperijalistički Samit Solidarnosti                                                   

                                             za Demokratiju i protiv Neoliberalizma                                                                       

                                         Od 1. do 3. novembra 2019.

                                                     Havana, Kuba


                       Narodi, istrajavamo u borbama


                                     #DaljeRukeOdKube      #NastavljamoSaBorbom

               #DostaBlokade                     #KontinentalniDan                   #JaSamAntiimperijalista


 

 III poziv za Antiimperijalistički Samit Solidarnosti, za demokratiju i protiv Neoliberalizma, Havana, od 1. do 3. novembra 2019.


  

Antiimperijalistički Samit Solidarnosti, za Demokratiju i protiv Neoliberalizma, održaće se u Havani od 1. do 3. novembra ove godine, organizovan od strane Kubanskog instituta za prijateljstvo sa narodima (ICAP), Sindikalne Centrale radnika Kube (CTC), zajedno sa kubanskim orgrankom društvenih pokreta  i Kontinentalnog dana za demokratiju i protiv neoliberalizma.


Održavanje Samita u Havani izražava odlučnost Kubanske Revolucije da odgovori na zahteve političke levice, društvene levice i Pokreta Solidarnosti sa Kubom da naša zemlja nastavi da i dalje bude mesto sastanka borbi naroda na našem kontinentu.


Predložili smo da samit bude pravi doprinos suočavanju sa aktuelnom kontrarevolucionarnom ofanzivom imperijalizma od strane SAD, u potrazi za najširim mogućim jedinstvom levičarskih snaga u regionu i jačanju ideološke solidarnosti sa pravednim ciljevima koje narodi brane. U ovom političkom trenutku, obeleženom agresiom Trampove administracije, tražiće se novi načini da se ojača solidarnost sa ovim ciljevima u svetu, posebno u našem regionu.

 

U novembru će  doći u Havanu takodje raznovrsna delegacija Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, prijatelja koji su uvek bili na strani pravde i koji su od samog trijumfa Kubanske Revolucije bili solidarni sa našim narodom. Takodje računamo na značajne ličnosti, intelektualce, koji su vezani za oslobodilačke borbe naroda.Narastajuće neprijateljstvo prema Kubi i ostalim zemljama regiona, sudsko gonjenje progresivnih lidera, nametanje recilkiranog neoliberaizma su izrazito obeležje aktuelne politike SAD prema Latinskoj Americi i Karibima što budi sposobnost za borbu latinoameričkih i karipskih naroda.


 

Na isti način, mobilizacija za pravedan cilj stotina socijalnih boraca, političkih lidera, intelektualaca, seljaka, žena, starosedelaca, aktivista solidarnosti izmedju ostalih, sjediniće ih u  ogroman duh herojskog otpora kubanskog naroda koji se bori da ukine Helms Bartonov zakon, blokadu i nastave sa aktuelizacijom svog modela ekonomskog i društvenog razvoja.


Nasuprot pesimizmu i slabosti nekih, učesnici Antiimperijalilstičkog Samita Solidarnosti odgovoriće jačanjem borbenog morala i dubokim uverenjem da će narodi Latinske Amerike i Kariba nastaviti da koračaju ka svojoj drugoj i definitivnoj nezavisnosti.

Organizacioni Komitet Antiimperijalističkog Samita Solidarnosti, za Demokratiju i protiv Neoliberalizma saziva plenum koji pretstavlja najbolju tradiciju gostoprimstva kubanskog naroda i njegovu privrženost nezavisnosti, pravdi, miru i bratstvu medju narodima.
Zainteresovani bi trebalo da pristupe linku https://seguimosenlucha.org/index.php/formulario-de-inscripcion/  i pošalju potvrdu o učešću na i-meil enc.jornada2019@gmail.com  i kopiju na i-mail AMISTUR-a ventas4@amistur.cu.PROGRAM


PREVOD FORMULARA


PONUDA PAKETA