Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba
Powered by VipTek


Antiimperijalistički Samit Solidarnosti                                                   

                                             za Demokratiju i protiv Neoliberalizma                                                                       

                                         Od 1. do 3. novembra 2019.

                                                     Havana, Kuba


                       Narodi, istrajavamo u borbama


                                     #DaljeRukeOdKube      #NastavljamoSaBorbom

               #DostaBlokade                     #KontinentalniDan                   #JaSamAntiimperijalista


 

 III poziv za Antiimperijalistički Samit Solidarnosti, za demokratiju i protiv Neoliberalizma, Havana, od 1. do 3. novembra 2019.


  

Antiimperijalistički Samit Solidarnosti, za Demokratiju i protiv Neoliberalizma, održaće se u Havani od 1. do 3. novembra ove godine, organizovan od strane Kubanskog instituta za prijateljstvo sa narodima (ICAP), Sindikalne Centrale radnika Kube (CTC), zajedno sa kubanskim orgrankom društvenih pokreta  i Kontinentalnog dana za demokratiju i protiv neoliberalizma.


Održavanje Samita u Havani izražava odlučnost Kubanske Revolucije da odgovori na zahteve političke levice, društvene levice i Pokreta Solidarnosti sa Kubom da naša zemlja nastavi da i dalje bude mesto sastanka borbi naroda na našem kontinentu.


Predložili smo da samit bude pravi doprinos suočavanju sa aktuelnom kontrarevolucionarnom ofanzivom imperijalizma od strane SAD, u potrazi za najširim mogućim jedinstvom levičarskih snaga u regionu i jačanju ideološke solidarnosti sa pravednim ciljevima koje narodi brane. U ovom političkom trenutku, obeleženom agresiom Trampove administracije, tražiće se novi načini da se ojača solidarnost sa ovim ciljevima u svetu, posebno u našem regionu.

 

U novembru će  doći u Havanu takodje raznovrsna delegacija Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, prijatelja koji su uvek bili na strani pravde i koji su od samog trijumfa Kubanske Revolucije bili solidarni sa našim narodom. Takodje računamo na značajne ličnosti, intelektualce, koji su vezani za oslobodilačke borbe naroda.



Narastajuće neprijateljstvo prema Kubi i ostalim zemljama regiona, sudsko gonjenje progresivnih lidera, nametanje recilkiranog neoliberaizma su izrazito obeležje aktuelne politike SAD prema Latinskoj Americi i Karibima što budi sposobnost za borbu latinoameričkih i karipskih naroda.


 

Na isti način, mobilizacija za pravedan cilj stotina socijalnih boraca, političkih lidera, intelektualaca, seljaka, žena, starosedelaca, aktivista solidarnosti izmedju ostalih, sjediniće ih u  ogroman duh herojskog otpora kubanskog naroda koji se bori da ukine Helms Bartonov zakon, blokadu i nastave sa aktuelizacijom svog modela ekonomskog i društvenog razvoja.


Nasuprot pesimizmu i slabosti nekih, učesnici Antiimperijalilstičkog Samita Solidarnosti odgovoriće jačanjem borbenog morala i dubokim uverenjem da će narodi Latinske Amerike i Kariba nastaviti da koračaju ka svojoj drugoj i definitivnoj nezavisnosti.

Organizacioni Komitet Antiimperijalističkog Samita Solidarnosti, za Demokratiju i protiv Neoliberalizma saziva plenum koji pretstavlja najbolju tradiciju gostoprimstva kubanskog naroda i njegovu privrženost nezavisnosti, pravdi, miru i bratstvu medju narodima.




Zainteresovani bi trebalo da pristupe linku https://seguimosenlucha.org/index.php/formulario-de-inscripcion/  i pošalju potvrdu o učešću na i-meil enc.jornada2019@gmail.com  i kopiju na i-mail AMISTUR-a ventas4@amistur.cu.







PROGRAM


PREVOD FORMULARA


PONUDA PAKETA

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks