Naslovna Контакт Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba
Powered by VipTek
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks

     

Poziv na XVIII Evropski Samit Solidarnosti sa Kubom

(2018.Bohinj, Slovenija)Poštovani drugovi/drugarice:Društvo slovenačko-kubanskog prijateljstva, ispunjavajući dogovoreno na XVII Evropskom Samitu Solidarnosti sa Kubom u Švedskoj 2016. godine, poziva vas da učestvujete na XVIII Evropskom Samitu Solidarnosti sa Kubom koji će se održati u Bohinju od 23. do 25. novembra 2018. godine.


Tokom samita odaćemo počast istorijskoj ličnosti, večnom Vrhovnom Komandantu Fidelu Kastru Rusu i njegovom legatu solidarnosti, u okviru obeležavanja dvogodišnjice njegovog fizičkog odlaska u besmrtnost.


Imajući u vidu opasnu medjunarodnu situaciju u kojoj živimo, ponovno jačanje ekstrateritorijalne i agresivne politike ekonomske, trgovinske i finansijske blokade protiv Kube, držanje kubanske teritorije ilegalno okupirane sa severno-američkom vojnom bazom, pretvorene u internacionalni zatvor za mučenje u provinciji Gvantanamo, podršku novim subverzivnim akcijama i njihovu stimulaciju putem finansiranja plaćenika unutar i van ostrva, uz pomoć medijskih kampanja i dezinformisanja, ponovo ističemo potrebu da ujedinimo naše glasove za nastavak borbe u odbrani Kubanske Revolucije.


Očekujemo da sa aktivnim učešćem svih pretstavnika širokog i raznolikog Pokreta solidarnosti sa Kubom u Evropi  nastavimo da učvršćujemo veze saradnje i rada izmedju različitih organizaciija, poput pokretanja projekata, akcija i definisanja strategija koje doprinose jačanju naših solidarnih, protesnih i revolucionarnih akcija. Braniti revolucionarni kubanski projekat, njegovu suverenost i nezavisnost znači braniti pravedne ciljeve drugih naroda koji se bore za svoje samoopredeljenje.


Tokom samita pratiće nas značajna delegacija ICAP-a, kao i pretstavnici političkih, društvenih, omladinskih i sindikalnih organizacija  i ličnosti iz Slovenije i drugih evropskih zemalja.


Sa ciljem da obezbedimo dovoljno vremena za organizaciju samita, predlažemo vam da što pre pošaljete zahteve za učešće. Kasnije ćete dobiti naše predloge za teme koje će se analizirati i diskutovati tokom samita, kao i druge informacije vezane za cene i logističke teme. Stojimo vam na raspolaganju za bilo kakvu dodatnu informaciju ili sugestiju koju želite da realizujete.


Molimo vas da popunite formular za prijavu koji vam dostavljamo i pošaljete ga putem elektronske pošte – i-mejlom u najkraćem mogućem roku.


Najrsrdačnije vas pozdravljamo.Igor Jurišič

Predsednik Društva slovenačko-kubanskog prijateljstva

FORMULAR ZA PRIJAVU:


XVIII Evropski Samit Solidarnosti sa Kubom: petak, subota i nedelja koji padaju 23.24. i 25.novembra 2018. u Bohinju, Slovenija


Ime:

Prezime(na):

Zemlja:

Organizacija:

Zvanje:

Elektronska pošta – i-mejl:

Mobilni telefon:

Razumem i govorim: Španski:    Engleski:   Ruski:    Nemački:   Francuski:   Italijanski:

Posebne potrebe ili zahtevi (način ishrane/dijeta,vegetarijanac, alergije, invalidska kolica):


igor@jurisic.si  

igor.jurisic@youth-hostel.si


Convocatoria al XVIII Encuentro Europeo de Solidaridad con Cuba (2018 Bohinj, Eslovenia) Poziv na XVIII Evropski Samit Solidarnosti sa Kubom (2018.Bohinj, Slovenija) Call to the XVIII European Meeting of Solidarity with Cuba