Naslovna Kontakt Dokumenta društva Obaveštenja Galerija Aktivnosti drustva Korisni linkovi Ambasada Kube Eurocuba
Powered by VipTek

Poštovani prijatelji kubanskog naroda,

 

Na XVI  Evropskom Samitu Solidarnosti sa Kubom u Berlinu održanom u periodu od 09 do 11 novembra 2012. godin, radilo se u tri radne grupe.

 

Prva grupa je radila po pitanju odnosa Evrope i Evropske Unije prema Kubi.

 

Druga grupa  je radila na akciji za oslobađanje Petorice kubanskih građana nedužno osuđenih od strane američkih sudova i tamnuju u američkim zatvorima 14. godina.

 

Treća grupa je radila na osnivanju zajedničkog Internet sajta svih evropskih Društava solidarnosti sa Kubom radi bolje informisanosti i koordinacije daljih zajedničkih akcija.


Evropskom Samitu je prisustvovalo 120 delegata, 54 organizacije iz 30 evropskih zemalja: Azerbejdžan, Belgija, Bosna i Hercegovina, Nemačka, Bugarska,Francuska, Grčka, Velika Britanija, Irska, Italija, Kazahstan, Kirgistan, Luksenburg, Malta, Norveška, Austrija, Poljska, Portugal, Portugal, Rusija, Srbija, Španija, Uktajina, Slovenija, Češka, Švedska, Švajcarska, Danska, Kipar....

 

Svetski Samit Solidarnosti sa Kubom će se održati 2014. godine u Havani na Kubi.

 

Godine 2016. godina će se održati XVII  Evropski Samit Solidarnosti sa Kubom u Švedskoj koja broji 1 500 članova Društava solidarnosti sa Kubom.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks